torsdag 7. mai 2015

10 grunnar til å oppleve Askvoll


1. Bulandet & Værlandet

Foto: Kieran Kolle.  

Øygruppa Bulandet og Værlandet ligg heilt vest i havgapet i Askvoll. Øyene er kjent for sin vakre natur og gjestfrie innbyggarar. Ein tur hit gløymer ein aldri!


2. Padling

Foto: Steinar Bauge. 

Askvoll er eit eldorado for kajakkpadlarar. For nybegynnarar er det skjerma farvatn i fjordane. For meir erfarne padlarar kan ein utforske øyane og storhavet i vest.  

3. Alden

Foto: Kieran Kolle

Øya Alden ruvar i havgapet og er eit populært fotomotiv, kjent seglingsmerke og ikkje minst ein fantastisk fjelltur. Interessert i ein tur? Her finn du turbeskriving for fjelltur til Alden. 


4. Havørnsafari

Foto: Geir Olsen.  

Har du nokon gong sett ei havørn på nært hald? I Askvoll kjem ein tett på natur og dyreliv. 
På Værlandet kan ein bli med på havørnsafari - året rundt. 

5. Atløy

Foto: Steinar Bauge.

Øya Atløy byr på vakker natur og mange flotte turstiar, med fjellet Brurastakken som høgdepunkt. 

6. Sykkeltur langs Nordsjøporten

Foto: Visit FjordKysten.

Øyene på Værlandet og Bulandet er knytt saman av ein vakker veg - Nordsjøporten. Nordsjøporten har 6 bruer og 5.240 meter veg. Ein sykkeltur langs Nordsjøporten passer for dei fleste og er ein flott dagstur! 


7. Askvoll Sjømat & Delikatesser


Er du opptatt av lokalmat bør du ta turen innom Askvoll Sjømat & Delikatesser. Den vesle butikken bugnar over av godsaker som fersk fisk og skaldyr, bakevarer, spennande oster og skinker og heimelaga mat. Her finn dei fleste noko som fristar! 


8. Blegja

Foto: Gustav Skaar. 

Med sine 1304 m.o.h. er Blegja ein av dei råaste fjellturane på kysten av Sogn og Fjordane. Turen er krevande, men utsikta frå toppen er uslåeleg! 


9. Helle Knivfabrikk


I den idylliske bygda Holmedal kan du besøke Helle Knivfabrikk. Fjella, fjordane og havet er inspirasjonen for designet til Helle Knivfabrikk, som er kjent over heile verda for sine knivar av ypperste kvalitet.   

10. Naturopplevingane 

Foto: Monica J. Haugen.

Sist, men ikkje minst - naturopplevingane er hovudgrunnen til å oppleve Askvoll. Prøv fiske i fjorden eller i havgapet, kom tett på natur og dyreliv og utforsk dei flotte fot- og fjellturane. 
Å sjå sola synke i havet blir prikken over i'en! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar